SentiSquare | Newsroom | Poznaliśmy zwycięzców programu UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter

Poznaliśmy zwycięzców programu UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter_

Published on 10|10|2019 by Aleksandra Adamczyk

Programu UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter właśnie dobiegł końca. Na oficjalnej gali w Warszawie zaprezentowano wyłonionych zwycięzców.

UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter to projekt wspierający innowacyjne rozwiązania opierające się na nowych technologiach. W tegorocznej, 6. edycji zostali wyłonieni zwycięzcy w trzech kategoriach:

1. biznesowych: THINK TRANSFORMATION, THINK CUSTOMER

2. oraz społecznej: THINK SOCIAL

Zwycięzcą w kategorii THINK TRANSFORMATION został projekt Edward.AI, czyli wirtualny asystent wspierający przedstawicieli handlowych B2B. W kategorii THINK CUSTOMER – Quantum CX, który oferuje system pozwalający wykryć uśmiechy klientów i pracowników. Zaś w kategorii THINK SOCIAL – Leżę i Pracuję, którego celem jest wsparcie osób sparaliżowanych oraz niepełnosprawnych ruchowo w poszukiwaniu pracy. Dodatkowo, w kategorii Digital Transformation odznaczono PKO Bank Polski za najbardziej inspirującą transformację cyfrową wśród korporacji.

SentiSquare, start-up pochodzący z Czech został wcześniej wyróżniony w THINK CUSTOMER jako jeden z 3 finalistów kategorii. Fundamentem działań start-upu jest polepszenie tzw. customer experience w relacji klient-firma. SentiSquare jest nie tylko znany z przetwarzania danych, ale i z zaprojektowania automatycznej analizy feedbacku, która wpływa na wzmocnienie NPS (net promoter score), wskaźnika mierzącego lojalność klientów w przedsiębiorstwach.

Konkurencja w kategorii THINK CUSTOMER była silna, a ich rozwiązania były bardzo zorientowane na potrzeby klienta - przyznaje Stanislav Rejthar, CEO SentiSquare. - Cieszymy się, że mogliśmy uczestniczyć w tym przedsięwzięciu obok tylu wspaniałych ekspertów w świecie innowacji. Było to inspirujące doświadczenie.

Wygrani otrzymali nie tylko nagrody finansowe (łącznie 105 000 zł, po 35 000 zł dla zwycięzcy każdej z trzech kategorii konkursowych), ale także dostali szansę na biznesową współpracę z UPC Polska, zaś wszyscy półfinaliści z Polski znajdą się w raporcie „TOP 40 Enterprise Tech from Poland. Technologie, które zmieniają korporacje” przygotowanym przez The Heart i UPC Polska.

SentiSquare to innowacyjny start-up pochodzący z Czech realizujący rozwiązania AI zarządzające tekstem dedykowane biznesowi. Z sukcesami współpracował m.in. z T-Mobile, E.ON i Konica Minolta. SentiSquare brał udział w programie akceleracyjnym Poland Prize Space3ac, gdzie został wyróżniony nagrodą za skuteczny rozwój firmy. Obecnie start-up poszukuje partnerów biznesowych na terenie całej Polski.

Kontakt z polskimi mediami:

Kontakt z czeskimi mediami: