SentiSquare | Newsroom | ABSL Summit: Největší podnikatelský summit v CEE regionu

ABSL Summit: Největší podnikatelský summit v CEE regionu_

Published on 15|6|2019 by Lucie Kolářová

Více než 1000 účastníků, 40 diskusních panelů, zástupci významných technologických firem - takto lze stručně popsat 10. ročník konference ABSL Summit 2019 s názvem "The New Next", která se konala ve Varšavě ve dnech 12. – 13. června. Témata projednávaná během této akce se týkala globálních trendů v businessu. Poukazovala na nejdůležitější výzvy, kterým čelíme v rychle se měnícím světě. Mezi účastníky ABSL Summitu byli také lidé ze SentiSquare.

Summit ABSL už má své trvalé místo v kalendářích nadšenců nových technologií. Konference není jen příležitostí k navázání nových obchodních partnerů, ale také příležitostí k poslechu inspirativních řečníků z celého světa.

Budoucnost sektoru podnikatelských služeb

Témata, která zazněla z prezentací a diskuzí během prvního dne konference, se týkala například předpovědi rozvoje fin-tech průmyslu, ukazovala efektivitu podniků řízených ženami, nebo nabízela úvahy o budování pracovních míst přátelských LGBT komunitám a životnímu prostředí.

Nejočekávanějším bodem celé konference byl projev bývalého amerického prezidenta Billa Clintona. Ocenil stav ekonomiky Polska a zdůraznil jeho neocenitelný dopad na globální podnikání: “Celý svět vás obdivuje, potřebujeme vás mnohem více než kdykoli předtím,” řekl bývalý prezident.

Druhý den věnovaný startupům

Druhý den proběhla závěrečná fáze prestižní soutěže Start-Up Challenge, během níž představili své služby finalisté - mladé společnosti z oblasti moderních technologií. Ocenění v soutěži udělil ministr podnikání a technologií Jadwiga Emilewicz.

Ve stejný den zaujal návštěvníky diskusní panel o spolupráci mezi podniky a startupy, kterého se zúčastnili mimo jiné zástupci společností jako PKN Orlen, Microsoft nebo Linklaters. Závěry diskuse se týkaly nedostatku inovativní činnosti v korporacích, po které tak volají lidé ve startupech.

SentiSquare osloveni na základě účasti na infoShare

Společnost SentiSquare byla na ABSL Summit pozvána organizátory, kteří viděli na konferenci InfoShare prezentaci jejich technologie a vidí v ní slibnou perspektivu.

Byli jsme pozváním velmi potěšeni,” říká Stanislav Rejthar, CEO společnosti SentiSquare. “Summit ABLS nám umožnil podívat se na polské i zahraniční podnikání z širší perspektivy. Byli jsme příjemně překvapeni, kolik účastníků konference cítilo, že budoucnost umělé inteligence v podnikání je velmi slibná. Zástupci call center uvedli, že jsou připraveni na nová řešení založená na umělé inteligenci, a také jsme to slyšeli od zástupců polských bank. Určitě se sem příští rok vrátíme.

Je třeba připomenout, že před měsícem získala společnost SentiSquare na konferenci InfoShare zvláštní cenu - 10 000 EUR za efektivitu a dynamiku rozvoje společnosti.

1. Zdroj: ABSL