SentiSquare | Newsroom | Hospodářské noviny: Umělá inteligence SentiSquare roztřídí reakce zákazníků a pozná jejich náladu

Hospodářské noviny: Umělá inteligence SentiSquare roztřídí reakce zákazníků a pozná jejich náladu_

Published on 18|2|2020 by Lucie Kolářová

Zákaznická zkušenost v roce 2020: Umělá inteligence vstoupila do oboru, v jehož středu je zákazník. Pomáhá firmám osvobodit se od hloupé, robotické práce a ušetřenou cennou pracovní sílu využít na opravdu hodnotnou práci se zákazníkem. To přesně je mise SentiSquare - analyzovat a porozumět textům, zpracovat klientům 100 % jejich příchozí komunikace a zvýšit jim tak zákaznickou spokojenost.

Zákazníci jsou čím dál náročnější, vyžadují služby rychle, očekávají, že je firmy dokáží identifikovat a znát jejich potřeby, nabídnout jim personalizované zboží či služby. K tomu je potřeba mít perfektně zpracovaná data. V SentiSquare se zaměřujeme na textová data, tedy vše, co je text nebo na co lze na text převést - přepisy hovorů z call center, SMS zprávy, feedbacky od zákazníků, e-maily, přílohy e-mailů,...

"O přáních svých zákazníků se nejvíce firma dozví otevřenými otázkami. Jenže když jde třeba o síť obchodů a má položit půl milionu lidí v podrobném dotazníku otázky typu "Co máme udělat pro to, aby byl váš nákup u nás příště příjemnější?" nebo "Je něco, co byste v naší prodejně změnili?", musela by přečíst miliony vět. Tedy najmout na takový úkol speciální tým lidí, kteří budou zpětnou vazbu sledovat a vyhodnocovat. A to znamená velké náklady navíc.

Na scénu proto přichází umělá inteligence, která tenhle úkol bere na sebe. Jednou z inovativních firem, jež tuhle službu poskytují, je plzeňská technologická společnost SentiSquare. Umělou inteligenci používá k analýze textů vytvořených zákazníky." – Hospodářské noviny, 18.2.2020

Celý článek o SentiSquare umělé inteligenci a jak konkrétně zlepšuje zákaznickou zkušenost v několika velkých firmách si přečtete zde.

SentiSquare je technologická firma, která se zabývá analýzou textů vygenerovaných zákazníky. Jako jedna z mála firem využívá umělou inteligenci založenou na principech distribuční sémantiky, což zajišťuje mnohé konkurenční výhody, jako třeba jazykovou nezávislost. Firma byla založena v roce 2014 jako spin-off týmu výzkumníků Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni. V současnosti dodává svou technologii do kontaktních center velkých společností, například do T‍-‍Mobile, E.ON nebo Albert. Má zahraniční pobočku v Polsku.

Kontakt pro česká média:

Kontakt pro polská média: