SentiSquare | Newsroom | Český startup bude pomáhat zpracovávat data polským společnostem

Český startup bude pomáhat zpracovávat data polským společnostem_

Published on 23|4|2019 by Lucie Kolářová

Rutina, neustálé zpracovávání dat, někdy problematický kontakt se zákazníkem. Téměř 25 % zaměstnanců administrativy a zákaznické péče je v Polsku se svou prací nespokojených. Na záchranu přichází umělá inteligence SentiSquare, která pomůže zaměstnancům při plnění běžných povinností.

Téměř 25 % zaměstnanců v oblasti administrativy a zákaznické péče v Polsku není spokojeno s jejich prací a více než 30 % z nich připouští, že se v posledních šesti měsících rozhodli změnit zaměstnavatele, uvádí monitor trhu práce, který provádí Randstad. Důvod proč to tak je? Touha po profesním rozvoji.

Otázkou je, jak se může zaměstnanec rozvíjet, pokud každý den vykonává stejnou, únavnou práci a pouze rutinní činnosti?

Zákaznický servis by se ale měl neustále zlepšovat, aby zůstal na co nejvyšší úrovni. Je klíčovým ukazatelem konkurenceschopnosti společnosti. Poznání potřeb zákazníků a přizpůsobení produktů nebo služeb jejich požadavkům přímo ovlivňuje prodej a finanční výsledky.

Řešení, na kterých pracujeme, pomáhají nejen společnostem a podnikatelům, ale především zaměstnancům, říká Stanislav Rejthar, CEO společnosti SentiSquare. Věříme, že každý by měl vykonávat pouze ty povinnosti, ve kterých se cítí dobře a které ho rozvíjejí. Zbytek, tj. opakovaná rutinní práce, by měly zpracovávat algoritmy.

Korporace zpracovávají miliony textů ročně

Bez ohledu na obor a odvětví, je každé podnikání založeno na obrovském množství textových dat. Jde nejen o e-mailové konverzaci se zákazníkem, ale také o přepisy telefonních rozhovorů, zpracování zpětné vazby a dokonce i o zprávy na sociálních sítích. Společnosti musí denně zpracovávat tisíce dat.

A kdo to vlastně dělá? Nejčastěji zaměstnanci v administrativě nebo v oddělení zákaznické péče. Bohužel se často stává, že přemíra dat nebo rutina zaměstnance drtí, což vede k jejich častému střídání ve firmách. K dnešnímu dni v Polsku chybí na pozicích souvisejících se zpracováním dat a zákaznickým servisem více než 10 200 zaměstnanců [1].

Řešení? Automatizace.

Odpovědí na personální problémy je automatizace, která pomůže nejen zaplnit mezery po chybějících zaměstnancích, ale také může ve společnostech nastartovat úplně jinou úroveň produktivity.

Naše algoritmy jsou založené na strojovém učení, takže fungují skvěle v jakémkoli textu: E-maily, textové zprávy a dokonce i komentáře na sociálních sítích. Nezáleží na tom, v jakém jazyce je text psán nebo zda obsahuje překlepy nebo gramatické chyby. Umělá inteligence zvládne vše, vysvětluje Stanislav Rejthar.

1. Zdroj: Pracuj.pl, 25.04.2019