SentiSquare | Newsroom | Umělá inteligence SentiSquare rozšiřuje portfolio IT produktů IXPERTA

Umělá inteligence SentiSquare rozšiřuje portfolio tradičních IT produktů IXPERTA_

Published on 21|01|2020 by Lucie Kolářová

Do nového roku 2020 vstoupily dvě technologické firmy, IXPERTA a SentiSquare, ve strategickém partnerství. IXPERTA se dlouhodobě nesoustředí jen na tradiční IT témata, investuje a věnuje se inovacím, a nově se rozhodla rozšířit své portfolio služeb i o řešení postavené na umělé inteligenci s prvky strojového učení.

SentiSquare se zabývá analýzou a zpracováním textu a soustředí se na automatizaci komunikace se zákazníky, a tak obě firmy nabídnou dokonalý mix služeb. Dokáží svým klientům nabídnout komplexní enterprise řešení obohacené o technologii umělé inteligence.

Bez implementace produktů založených na umělé inteligenci to v budoucnu nepůjde

Množství textů produkovaných zákazníky každý rok rapidně roste. Texty se objevují napříč různými kanály a není v silách firem je zpracovat. Ti, kdo to díky umělé inteligenci dokáží, získají před ostatními náskok. Bez implementace umělé inteligence nebude možné deficit dohnat. “Firmy si to uvědomují a podle nedávné studie zabývající se implementací AI do firem v příštích 3 letech počítá s AI 100 % firem v USA, v Evropě 87 % firem, v ČR 80 % oslovených firem”, uvádí jasná čísla CEO SentiSquare Stanislav Rejthar. “Proto ti nejinovativnější umělou inteligenci již letos implementují”, dodává.

Lidé z IXPERTY díky mnohaletým zkušenostem v oboru umí rozeznat pomíjivé trendy od klíčových

“Pro nás je příležitost spolupracovat se Sentisquare skutečně zajímavou možností. Nepovažujeme je již jen za startup, mají už velmi pěkné reference a při společné práci na řešení projektů pro naše zákazníky prokazují schopnost zaujmout a navrhnout nová řešení, která výborně doplňují naše tradiční projekty, zejména v oblasti komunikací. Pro service desky a call centra jde skutečně o značný přínos z hlediska procesní a nákladové efektivity,” říká obchodní ředitel softwarové divize IXPERTA Jan Kašpárek.

O společnosti IXPERTA:

Společnost IXPERTA je v současné době ryze česká společnost působící ve světě IT technologií již více než 27 let. V oblasti Komunikací se nám již standardně daří udržet silnou pozici na trhu. Díky našemu oddělení IT Bezpečnosti a Infrastruktury jsem dodali našim zákazníkům technologicky vyspělé služby. Daří se nám rozvíjet i naše aktivity v oblasti řízení projektů a firemních procesů a usnadnovat tak našim zákazníkům jejich každodenní práci a orientaci v potřebných firemních procesech a běžných projektech. Paralelně se nám daří rozvíjet i nové projekty v oblastech Automotive a počítačového učení založených na umělé inteligenci, ať už se jedná o vlastní produkt IXPERTA Industrial Vision nebo dodávky robotických pracovišť do oblasti průmyslové výroby. V prestižní soutěži Ocenění českých lídrů jsme získali třetí příčku za region Praha a stali jsme se tak Českým lídrem středočeského kraje. Zároveň jsme obhájili známku “AAA Excelent” v hodnocení Czech Stability Award, které se koná pod hlavičkou Czech TOP 100.

Kontakt pro česká média:

Katarína Kubů