SentiSquare | Newsroom | Známe vítěze programu UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter

Známe vítěze programu UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter_

Published on 10|10|2019 by Lucie Kolářová

UPC Polska THINK BIG: Grow Smarter program právě skončil. Vybraní vítězové byli představeni na gala večeru ve Varšavě.

THINK BIG: Grow Smarter je projekt podporující inovativní řešení založená na nových technologiích. V letošním 6. ročníku byli vítězové vybráni do tří kategorií:

1. business: THINK TRANSFORMATION, THINK CUSTOMER

2. sociální: THINK SOCIAL.

Vítězem v kategorii THINK TRANSFORMATION byl projekt Edward.AI. Jedná se o virtuálního asistenta podporujícího obchodní zástupce v B2B segmentu. V kategorii THINK CUSTOMER (ve které soutěžili i SentiSquare) vyhráli Quantum CX. Quantum CX je společnost, která vyvinula systém, jenž detekuje úsměvy zákazníků a zaměstnanců. V kategorii THINK SOCIAL vyhrála společnost Leżę i pracuję, která si klade za cíl podporovat ochromené lidi a lidi s tělesným postižením při hledání zaměstnání. Kromě toho byla PKO Bank Polski oceněna v kategorii Digitální transformace za nejvíce inspirativní digitální transformaci mezi korporacemi.

SentiSquare byli vybráni jako jedni ze 3 finalistů v THINK CUSTOMER kategorii. Program THINK BIG byl vytvořen na podporu inovativních společností. Společnost SentiSquare byla ohodnocena za svou jedinečnou schopnost analyzovat nestrukturovaná textová data. Díky tomu je český NLP start-up perfektním řešením pro obchodní potřeby středních i velkých firem. Uprostřed rychle rostoucího e-commerce a důrazu na digitalizaci, se analýza a strukturování textových dat stává nezbytnou pro firmy orientované na zákazníka.

"Konkurence v kategorii THINK CUSTOMER byla silná a jejich řešení byla velmi orientovaná na zákazníka," říká Stanislav Rejthar, CEO SentiSquare. "Jsme rádi, že jsme se mohli účastnit programu společnosti UPC spolu s tolika skvělými odborníky na inovace. Byla to pro nás další skvělá zkušenost."

Vítězové získali nejen finanční odměnu (celkem 105 000 PLN, 35 000 PLN pro vítěze každé ze tří soutěžních kategorií), ale také dostali možnosti spolupracovat s UPC Polska nebo dalšími partnerskými firmami. Všichni semifinalisté z Polska budou také zařazeni do zprávy “TOP 40 Enterprise Tech. Technologies that change corporations“, kterou připravili The Heart a UPC Polska.

SentiSquare je technologická firma, která se zabývá analýzou textů vygenerovaných zákazníky. Jako jedna z mála firem využívá umělou inteligenci založenou na principech distribuční sémantiky, což zajišťuje mnohé konkurenční výhody, jako třeba jazykovou nezávislost. Firma byla založena v roce 2014 jako spin-off týmu výzkumníků Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni. V současnosti dodává svou technologii do kontaktních center velkých společností, například do T-Mobile, E.ON nebo Albert. Má zahraniční pobočku v Polsku.

Kontakt pro česká média:

Kontakt pro polská média: