SentiSquare | Newsroom | SentiSquare ve Forbes: Neberte práci robotům!

SentiSquare ve Forbes: Neberte práci robotům!_

Published on 15|11|2019 by Lucie Kolářová

Bylo nám velkou ctí objevit se v listopadovém čísle časopisu Forbes. V sekci technologie jste se v listopadu mohli začíst do několikastránkového článku o SentiSquare.

Konkrétně o tom, jak se zakladatelé Josef Steinberger, Tomáš Brychcín a Michal Konkol seznámili na Západočeské univerzitě v Plzni a své úspěšně rozjeté akademické kariéry v roce 2014 nahradili prací pro startup. Na svoji technologii dostávali výbornou zpětnou vazbu, ale výzvou bylo vymyslet, jak ji uplatnit v businessu. Uspěli, až když se zaměřili na automatizaci vnitřních procesů firem. Do firem teče stále více informací směrem od zákazníků a již není v lidských silách, tyto informace zpracovat. Pak nastupuje SentiSquare.

SentiSquare pomáhá odbourat manuální práci a přenechat ji robotům.

“Simulujeme chování člověka. Lidský mozek funguje tak, že se dokáže naučit chápat význam, který reprezentují různá slova a následně z nich poskládané věty. A totéž umí i náš stroj, aniž bychom mu na začátku řekli, co se má učit a jak se to má naučit,” říká Josef Steinberger.

Technologii SentiSquare již využívají firmy jako T-Mobile, E.ON, Kiwi nebo Albert. Principy distribuční sémantiky, na nichž technologie SentiSquare funguje, zaručují jazykovou nezávislost - je jedno, v jakém jazyce zákazníci komunikují. Zvládne i japonštinu nebo čínštinu, zároveň rozumí slangovým výrazům a nevadí ani překlepy. Stejně tak nevadí, zda jsou texty od zákazníků v SMSkách, e-mailech, přepisech z call center nebo získané v dotaznících, vše se dá zpracovat.

“Všichni už pochopili, že umělá inteligence je budoucnost. A všichni ji chtějí dělat. My máme výhodu, že jsme s ní začali v rozumnou dobu, takže jsme měli trochu náskok,” říká Michal Konkol.

Celý článek si můžete přečíst zde:

Listopadový Forbes si můžete objednat zde.