SentiSquare | Newsroom | Novinky v SentiSquare: Vykouzlíme vám NPS jen z textů

Novinky v SentiSquare: Vykouzlíme vám NPS jen z textů_

Published on 7|02|2020 by Lucie Kolářová

Měří vaše firma NPS (net promoter score)? Pak by vás mohla zajímat novinka, kterou jsme právě představili. Jedná se o funkcionalitu, která vám vypočítá NPS pouze ze zpětné vazby od zákazníků.

Naše umělá inteligence již pomáhá ve firmách v případech, kdy firmy potřebují analyzovat otevřené otázky jako: “Co máme udělat pro to, abyste nás příště ohodnotili číslem 10?” Na analýzu takových otevřených otázek je potřeba textová analytika, protože téměř není možné tyto odpovědi analyzovat manuálně. Čím více zákazníků máte, tím je to naléhavější.

Produkt SentiSquare Analýza zpětné vazby NPS je u klientů oblíbený, protože přináší jasné výsledky. Víte pak, co zákazníci chtějí, zlepšujete zákaznickou zkušenost, navrhujete lepší produkty a zvyšujete prodeje. Analýzu od nás dostanete do 3 dnů, tedy téměř okamžitě poté, co vám zákazníci zpětnou vazbu dají.

Novinka 2020: určujeme NPS jen z textů

Ověřený produkt analýzy zpětné vazby jsme chtěli posunout ještě dál. Umělá inteligence SentiSquare hodnotí tzv. sentiment. Tedy to, zda text, který vám zákazník napsal je negativní, neutrální, pozitivní nebo smíšený. Testovali jsme, jaké číslo NPS umělá inteligence z dodaných textů od zákazníků vypočítá, a pak ho porovnali s reálným NPS. Vypočetla ho vždy naprosto přesně. Opravdu úplně bez toho, abychom jí reálné číslo řekli nebo nějak napověděli. Pearsonova korelace napříč kategoriemi vychází na 0,985, což je téměř naprostá shoda (počítá se k 1). Nyní nám klient číslo NPS nemusí dodávat. Zjistíme ho pouze z textů. Tedy se na něj nově ani nemusí zákazníků firma ptát. Stačí, když zákazník odpoví otevřenými odpověďmi, a SentiSquare umělá inteligence číslo vypočítá sama.

Co tato nová funkce může manažerům a firmám přinést? Ještě přesnější výpočet NPS neovlivněný lidskou chybou a jiným vnímáním stupnice 0-10. A pak spokojené zákazníky. Sami jsme zvědaví na to, jak nové funkce manažeři využijí a promění ji v benefit, který zatím nikdo nevyužívá.

Category Negative Neutral Positive Sentiment NPS
XXXXX 3005 573 1746 33% -24
XXXXX 871 220 3317 75% 46
XXXXX 2450 782 1144 26% -29
XXXXX 3183 297 128 4% -83
XXXXX 1476 828 1205 34% -8
XXXXX 2529 637 239 7% -69

Zaujalo vás měření a analýza zákaznické zpětné vazby pomocí umělé inteligence?

Můžete si o něm přečíst více v naší case study z oblasti FMCG: sentisquare.com/cs/newsroom

Nebo kontaktujte steinberger@sentisquare.com, a sjednejte si schůzku s našimi odborníky, kteří vám ukáží, jak technologie SentiSquare pomůže konkrétně ve vaší firmě.