SentiSquare | Newsroom | 6 let SentiSquare

6 let SentiSquare_

Published on 27|8|2020 by Lucie Kolářová

27. 8. 2020 jsme oslavili 6 let! Když slavíme “narozeniny”, díváme se zpět do minulosti, na to, co se událo a čeho jsme dosáhli, a také přemýšlíme o budoucnosti a o tom, kde chceme být za pár let. Tak se pojďme společně podívat na cestu, kterou jsme v SentiSquare ušli, na naše vize a cíle.

Jak se zrodilo SentiSquare?

Historie SentiSquare začala docela dlouho před jeho založením. Naši zakladatelé na Západočeské univerzitě zkoumali umělou inteligenci, strojové učení a zpracování přirozeného jazyka. Zamilovali se do těchto technologií a do myšlenky, že stroj dokáže pochopit text vytvořený člověkem. Věděli, že je to oblast, na kterou se chtějí zaměřit, pochopit ji do hloubky a uzpůsobit ji pro “reálný svět”.

2014

Po letech výzkumu na univerzitě, se v roce 2014 zrodila myšlenka založit firmu. Hlavní spouštěč celého dobrodružství byl, když se naši zakladatelé spojili se StartupYardem. Bylo to poprvé, co se naši technicky zaměření kluci dostali do kontaktu s businessovými lidmi a získali jasnou představu, jak jejich technologie pomůže v businessu. A tak se stalo - 27.8. 2014 bylo SentiSquare s.r.o. založeno se StartupYardem jako akcionářem.

2015

V roce 2015 se tým rozšířil o obchodní oddělení a společnost nabrala na rychlosti a začala prodávat své know-how ve vývoji vlastních AI / NLP řešení na míru zákazníkům. Tyto první roky byly docela krušné - šlo o to prodávat firmám myšlenku, že umělá inteligence jim vůbec může pomoci, a pochopit jejich individuální potřeby. V té době jsme prováděli analýzu příspěvků na sociálních médiích a snažili jsme se najít své zaměření, protože každý jednotlivý projekt byl jiný než ostatní.

2017

Další velký milník přišel v roce 2017, kdy jsme byli přijati do E.ON: agile akcelerátoru. Tento program nám otevřel oči, abychom viděli obrovský potenciál umělé inteligence zefektivnit interní procesy firem, a pomohl nám rozvinout analýzu zpětné vazby od zákazníků a automatizaci komunikace se zákazníky. Dalo nám to také jasnou vizi přechodu od projektové k produktové orientaci.

2018

V roce 2018 se nám podařilo získat seed investici, aby se mohl posunout vývoj našich produktů a urychlit proces prodeje. S touto investicí jsme dostali i poradenství a rádi bychom využili této příležitosti k poděkování našim poradcům za podporu. Pro startup, který dennodenně čelí s obchodním, strategickým a provozním úkolům, jsou dobří poradci velkou pomocí a této podpory jsme si vždy cenili a stále si jí velmi vážíme.

2019

Nejnovějším důležitým milníkem pro nás je strategické partnerství, které jsme navázali na konci roku 2019 s kolegy ze skupiny IXPERTA. IXPERTA je v České republice zavedená společnost s dlouhou historií. Naše služby a produkty mohou obohatit nabídku IXPERTA a zároveň nám spolupráce pomůže realizovat větší projekty a zasáhnout širší zákaznickou bázi. Proto vidíme ve spolupráci vidíme velký potenciál.

Kde jsme dnes:

Ke dnešku jsme vyvinuli 3 hlavní produkty, které jsou připraveny k implementaci u našich zákazníků:

1. Automatizace e-mailů/tiketů

2. Analýza zákaznické zpětné vazby

3. Analýza přepisů hovorů

Náš výzkumný tým má dnes 17 let zkušeností v NLP (zpracování přirozeného jazyka), vydal více než 200 publikací a má více než 3000 citací z této oblasti.

Máme 2 kanceláře, vývojářskou kancelář v Plzni a businessovou v Praze. Úspěšně jsme se přerodili z projektově orientované společnosti na produktově orientovanou společnost pro vývoj softwaru a jsme připraveni na všechny nové výzvy!

Naše cíle:

Můžete si být jistí, že ani teď se nezastavíme. Stále se zaměřujeme na vývoj našich produktů a jednu významnou a skvělou produktovou řadu představíme a uvedeme na trh v první polovině roku 2021. Tato nová produktová řada změní způsob, jakým firmy zavádí umělou inteligenci do svých procesů. Nabídne totiž zásadní přínos pro podnikání, aniž by vyžadovala data pro učení umělé inteligence. Budujeme umělou inteligenci, která učí umělou inteligenci jak se učit a připraví se na spuštění během pár dnů místo týdnů či měsíců. Chystáme velké věci a ne jen ty spojené s novými produkty :-)

Zůstaňte s námi, sledujte nás!

6years

SentiSquare je technologická firma, která se zabývá analýzou textů vygenerovaných zákazníky. Jako jedna z mála firem využívá umělou inteligenci založenou na principech distribuční sémantiky, což zajišťuje mnohé konkurenční výhody, jako třeba jazykovou nezávislost. Firma byla založena v roce 2014 jako spin-off týmu výzkumníků Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni. V současnosti dodává svou technologii do kontaktních center velkých společností, například do T‍-‍Mobile, E.ON nebo Albert. Má zahraniční pobočku v Polsku.